fejlec 03

Közösségi szolgálat

Kedves Diákjaink!

 

 

 

Már biztosak vagyunk benne, hogy legtöbbetek hallott róla, hogy 2016. január 1-jétől kötelező érettségi előfeltétel az iskolai közösségi szolgálat keretében 50 órát teljesíteni.

Az iskola is kínál tevékenységi lehetőségeket, amelyekből kiválaszthatjátok a számotokra leginkább megfelelőt, valamint megkereshetitek a közösségi szolgálatot szervező pedagógust saját kéréseitekkel is. Tehát, ha azt nem is dönthetitek el, hogy csináljátok vagy nem csináljátok, de a MIT rajtatok múlik. Szívesen fogadjuk javaslataitokat, hogy milyen feladatokat látjátok célszerűnek, érdekesnek, amelyeket elvégezhetnétek.

Fontos, hogy az iskolának minden esetben jóvá kell hagynia a döntéseteket, mivel a választásotoknak meg kell felelnie a törvényi kereteknek.

Az közösségi szolgálat: szociális, környezetvédelmi, a tanuló helyi közösségének javít szolgáló, szervezett keretek között folytatott, anyagi érdektől független, egyéni vagy csoportos tevékenység és annak pedagógiai feldolgozása." (értelmező rendelkezés 4. (13.) bekezdés)

Tehát a következő tevékenységi területek közül választhattok:

a) egészségügyi,
b) szociális és jótékonysági,
c) oktatási,
d
) kulturális és közösségi,
e) környezet- és természetvédelmi,
f) polgári- és katasztrófavédelmi,
g) közös sport és szabadidős tevékenység óvodáskorú, sajátos nevelési igényű gyermekekkel, idős emberekkel.

Lehet az 50 órát több projekt keretében, több év alatt teljesíteni; ennek az az egyik előnye, hogy többféle dolgot tudtok kipróbálni. Arra is van lehetőség, hogy egy nagy projekt keretében, vagy több egy év alatt lefutó program keretében teljesítsétek az 50 órát.

Legyetek kreatívak és mérjétek fel környezetetekben, hogy miben lehettek hasznára másoknak, helyi közösségeteknek, környezeteteknek.

Kérdése van?

Forduljon hozzánk bizalommal

Telefon

+36 1 336 1068
+36 20 267 5670

Email

iroda@tandemgimnazium.hu

Cím

1013 Budapest, Krisztina krt. 61/b

Kapcsolat

 Tandem Gimnázium
OM azonsító: 203112

Cím:
1013 Budapest, Krisztina krt. 61/B
Tel.: +36 1 336 1068
Email: iroda@tandemgimnazium.hu

eselyes logo

ezra

Social

FELVÉTELI
DOKUMENTUMOK
E-NAPLÓ
WEBMAIL