Iskolánkról

Naptár

Közelgő események

Nyelvvizsga jelentkezés

Szóbeli felvételi menete

1. DRÁMATAGOZATOS KÉPZÉS

Alkalmassági vizsga      

Az alkalmassági vizsgán önismereti játékok, kommunikációs és improvizációs feladatok, helyzet-, beszéd- és mozgásgyakorlatok várhatók, melyeket csoportban, párban vagy egyedül kell megoldani. A felvételin egy verset vagy prózát, illetve egy dalt kérünk. (Aki tud valamilyen hangszeren játszani, azt is magával hozhatja.) A feladatok jellegére tekintettel javasoljuk a kényelmes ruhát, cipőt, amiben szabadon lehet mozogni.      

2. MOZGOKÉPKULTÚRA ÉS MÉDIAISMERET  

Tájékoztató a felvételi beszélgetésről      

A kötetlen felvételi beszélgetés célja, hogy tájékozódjunk a diák érdeklődéséről, kritikai készségéről, kreativitásáról, alkotásra való beállítódásáról vagy megfigyelő, tájékozódó és rendszerező készségéről.A felvételi kommunikáció képanyag és filmes részletek segítségével történik.    

3. RAJZ ÉS VIZUÁLIS KULTÚRA  

Tájékoztató a gyakorlati felvételi vizsgáról      

Egyszerű csendéleti beállítás látvány utáni ábrázolása, tetszőleges technikával A/3-as méretben. Rendelkezésre álló idő 120 perc. A használni kívánt eszközöket (grafitceruza, színes ceruza, festék, rajzlap, rajzállvány) iskolánk biztosítja.  

Portfólió: Hozott munkák száma maximum 20 db. Maximális méret A/2.  

Felvételi beszélgetés 

4. PSZICHOLÓGIA

Tájékoztató a felvételi beszélgetésről

A beszélgetés első részében lehetőség nyílik megismerni a jelentkezők motivációját a pszichológia tanulása iránt. A maximum 20 perces felvételi második részében, pedig megkérjük a diákokat, hogy foglalják össze bármely olvasott élményük általuk gondolt pszichológiai vonatkozásait.

 

Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal!

Tandem Gimnázium