Iskolánkról

Naptár


Szivem Galéria a
Tandem Gimnáziumban


Nyelvvizsga jelentkezés

Figyelem!

A Tandem Gimnázium vezetőségének rendelkezése a koronavírus-fertőzés elleni védekezésről

 

 Tisztelt Szülők!  Kedves Diákok!

 

Vezetőségi ülésen döntöttünk arról, hogy milyen óvintézkedések váltak szükségessé intézményünkben.

Azonnali hatállyal (2020.március 11-én) az alábbiakat rendeljük el a COVID-19 koronavírus – járvánnyal kapcsolatos védekezés érdekében.

             Intézményünk mindenben követi az illetékes állami hatóságok járvánnyal kapcsolatos előírásait.

             A fertőzés terjedése emberről-emberre jellemzően cseppfertőzéssel történik. A fertőzés tünete láz, száraz köhögés, légzési nehézség. Lappangási ideje 2-12 nap, átlagosan 5-6 nap. A betegség 80%-ban enyhe tünetekkel lezajlik. Súlyos betegséggel elsősorban az idősebb korosztály érintett. Mindenkitől kérjük a felelős magatartás tanúsítását!

             2020. április 30-ig iskolai szervezésben munkatársak és diákok nem utazhatnak külföldre és nem fogadhatnak más országból érkező vendégeket.

             2020. április 30-ig az oktatási intézménybe járó gyermekek szüleit kérjük, jelentsék be az igazgatónak, ha a család vagy annak valamelyik tagja külföldre utazott vagy onnan hazaérkezett, valamint kövessék az igazgatónak a gyermek iskolába járásáról hozott döntését, kérését.

             Amennyiben egy tanulónál vagy munkatársnál légúti fertőzés tünetei észlelhetők, kérjük, ne jöjjön közösségünkbe.

             Iskolánkban különösen oda kell figyelni a rendszeres szellőztetésre, kézmosásra, az illemhelyek alapos és sűrű takarítására. A tisztítási munkálatok egész nap folyamatosan történnek iskolánkban, különös gondot fordítunk a mosdók, kilincsek fertőtlenítésére.

             Azok a tanulók, akik iskolaidőben otthonról hozott vagy rendelt ételeket itt fogyasztják el, hozzanak magukkal egyszer használatos műanyag evőeszközöket és eldobható poharakat. Visszavonásig nem biztosítunk evőeszközöket, poharakat és tányérokat.

             Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek köhögés és tüsszentés esetén takarják el szájukat (lehetőleg egyszer használatos zsebkendőbe történjen mindez), valamint gyakran mossanak kezet szappannal, legalább napi 6-8 alkalommal. A mosdókban, folyosókon a megfelelő kézmosásról rajzos ajánlást helyeztünk ki.

Minden mosdóban biztosítottunk fertőtlenítő szappanos oldatot.

Iskolánk minden óvintézkedést megtesz annak érdekében, hogy gyermekeink biztonságos körülmények között tanulhassanak.

 

            Amennyiben az iskola ideiglenes bezárásra kényszerül, abban az esetben kérjük a tanulók és a családok együttműködését! Előzetes terveink szerint napi szintű, - beosztás szerinti -, folyamatos konzultációs lehetőséget biztosítunk valamennyi tantárgy esetében. A tanórákat interneten való konzultációk váltják fel, a számonkérés pedig beadandó feladatok megoldásával történik. Ezeken az alkalmakon a részvétel éppúgy kötelező, mint a hagyományos iskolába járás esetén.

 

Budapest, 2020. március 11.

 

 

        Esély-S Alapítvány                                                            Balla-Kiss Katalin

              fenntartó                                                                          mb. igazgató

Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal!

Tandem Gimnázium